Virtuele Expo Kunstveiling tbv WiBoZ   

Zondag 18 februari 2018 nog veiling/expo bij Galerie Weids Beeld Moeregrebstraat 72 Bergen op Zoom

U kunt nog bieden op:

Martr Franken "3 muzikanten"  Bieden vanaf 250,-.  Per stuk 99,-


Saskia van den Broek  "Kindervastenavond"  Bieden vanaf 75,- 

                                                                           Fred de Ron "De dochters van Leutcippus"  Bieden vanaf 33,00


                                                                            Petra Kwaadgras  Zonder titel  Bieden vanaf 50,- 

 

Insignes  Bieden vanaf 33,00

                                        Don van Rooij  "Te diep in het glaasje  nr 4"   Bieden vanaf 200,-

                                        Hans Hartman   Bieden vanaf 300,-

                                        Don van Rooij  "Te diep in het glaasje  nr 7"   Bieden vanaf 200,-   (samen vanaf 350,-)

                     

                                         Idia Imandt "3 schelpkes, met een zakdoekske"  Bieden vanaf 33,-

                                       Petra Kwaadgras, Illustratie, origineel,  Bieden vanaf 50,-


                                        BC de Hekseketel   Bieden vanaf 33,-    2 stuks

Richard de Weert "Dag in het Markiezenhof" 3 stuks   Bieden vanaf 66,-  pst  Ingelijst!

Marielle van Broekhoven  "De Peerse"   Bieden vanaf 75,-    Ingelijst
Marielle van Broekhoven  "Lievevrouwenstraat"   Bieden vanaf 75,-    Ingelijst


Annie Wagenmakers  Vastenavondvrouwke  Bieden vanaf 40,-

Annie Wagenmakers  Soldaten van de akkers  Bieden vanaf 40,-
Er volgt binnenkort meer......

Het Bergen van Het Wrak der Sotheydt  21-1-18/18-2-18

Expo Blokstallen 3 Bergen op Zoom

 

 

Mei 2015. Vroeg in de ochtend stuit een weervisser op een hard voorwerp dat gedeeltelijk uit de bodem steekt. Het blijkt een onderdeel van een oud schip te zijn, en na onderzoek van ingevlogen deskundigen rijst het vermoeden dat het hier wel eens zou kunnen gaan om een blauw schip. Zou dit het historische Narrenschip betreffen, het schip dat in 1588 tijdens een springvloed uitvoer vanuit Reymerswael, waarna er nooit meer iets van vernomen is? Tussen 1500 en 1600 meermalen vereeuwigd door oa Jeroen WiBosZ en Marinus van Reymerswaele.

Kunstcollectief SynapsZ, dat nauwe banden heeft met de weervisserij, is van meet af aan betrokken geweest bij de berging van de overblijfselen van dit unieke schip. Het schip, dat op wielen door de steden Reymerswael en Bergen op Zoom reed, maar tevens zeewaardig was en vaak, voornamelijk op smokkelroutes, werd ingezet om de beroemde Meekrap te vervoeren vanuit Zuid Beveland richting Bergen op Zoom, Antwerpen en Brugge.

Het eerste amfibievoertuig, met een bemanning van bedenkelijk allooi: Zotten, afgedwaalde geestelijken tot lichtekooien en dronkenlappen, die tijdens hun rondritten de burgerij en clerus een spiegel voorhielden. Een vleesgeworden versie van Erasmus’ Lof der Sotheydt.

Op deze expo bent u als bezoeker getuige van het berging proces, dat meer dan 2 jaar in beslag heeft genomen. Voorwerp na voorwerp, onderdeel na onderdeel is gearchiveerd, gecategoriseerd en, waar mogelijk, hersteld.

SynapsZ Kunstcollectief is niet alleen trots op het feit dat ze mee heeft mogen werken aan het hervormgeven en laten herleven van een brok historie, maar ook de presentatie hiervan hen is toevertrouwd. In het nagebouwde “vooronder” is gepoogd in Blokstallen 3 de sfeer van zotheid, satire en onzinnigheid in originele allure neer te zetten.

Ma t/m vr geopend van 10.00u tot 17.00u; Zaterdag en zondag van 14.00u tot 17.00u

 

Zondagmiddag 4 februari, om 16.00u, vindt binnen deze setting een (vastenavond-) kunstveiling plaats. De opbrengst hiervan gaat volledig naar WiBoZ (Wooninitiatief Bergen op Zoom), dat in 2018 gebouwd gaat worden aan de Blauwe Schuit. Een fantastische woonvoorziening waar 21 jongvolwassenen met een beperking gaan wonen.

 


____________________________________________________________________________________________________________

GALERIE STALLEN 3

Vanaf vrijdag 24 november 2017 is Galerie Stallen 3, binnen de muren van het Facilitair Bedrijf (Blokstallen 3) een feit !!

In eerste instantie, tot eind januari 2018, zal werk te bezichtigen zijn van de SynapsZ kunstenaars zelf. Vervolgens, na het Mega project "(Het Bergen van) Het Wrak der Sotheydt" zal er met grote regelmaat, onder beheer van SynapsZ, geëxposeerd gaan worden door verschillende gasten, in diverse disciplines. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via synapszboz@gmail.com. Zeer gunstige voorwaarden.

De Galerie is 24 november officieel geopend door wethouder Yvonne Kammeijer.

 


Afgesloten

 

 


Onder het thema KU(N)STmonumenTAAL exposeert SynapsZ tijdens het Monumentenweekend, 9 en 10 september 2017, op 2 monumentale locaties in Bergen op Zoom.

Galerie Weids Beeld; 2 weekenden met het Project KUST.

Blokstallen 3: divers werk van SynapsZkunstenaars ihkv BeeldTAAL en Weervisserij. (Ook weekend van 16/17 sept te zien).


Gasten in Blokstallen 3 zijn Don van Rooij en Bert Bevers. die hun project "Weer 3', dat eerder in boekvorm is verschenen, exposeren. Fotografie van Don met gedichten van Bert.

Tevens nemen 2 SynapsZ leden hier met videobeelden deel aan het project "De Weerkamer" AFGESLOTEN Projecten/Expo's:


SYNAPSZ heeft met een aantal werken deelgenomen aan de Expositie 5x5 Small Art van TERRA ART PROJECTS in Zoetermeer. 1 juli tot 24 augustus 2017 te Zoetermeer. 
 

 

PROEFWEI 

Project SynapsZ ihkv 10 jarig bestaan van PROEFMEI

19, 20 en 21 Mei 2017 op het Wilhelminaveld, Bergen op Zoom

In Blokstallen 3: Crime Culinair!

 

“Kunst is gebak voor de ogen en taart voor de geest.”

Speciaal voor de tiende editie van ProefMei, het eigentijds culinair festival in Bergen op Zoom, ontwierp kunstenaarscollectief SynapsZ een kunstproject, getiteld: ProefWei, Crime CulinairHet concept werd door SynapsZ ontwikkeld voor het Wilhelminaveld en De Blokstallen, in Bergen op Zoom


Handelsmerk van SynapsZ is de start met het minimale, sensitieve en soms sensuele gebaar, dat niettemin ‘maximaal’ kan uitmonden in een groot spektakel.

Denk bijvoorbeeld aan ‘Zientuigen’ in het Koetshuis (2015) en ‘Music of the Spheres’ met het Residentie Orkest in theater De Maagd (2016). Het werk van SynapsZ biedt altijd verrassingen, zeker in de nieuwe samenstelling van het collectief met daarin Els van Egeraat en Petra Kwaadgras. Bovendien wordt SynapsZ in dit ProefMei project versterkt met choreografie van Anouk Roedelof van Creative ARt WorX.

ProefMei is een culinair festival. Maar muziek is een wezenlijk ingrediënt in de totale beleving. En dit jaar komt daar dus kunst bij. Het project ProefWei, Crime Culinair, alleen te zien en te ervaren tijdens de drie dagen ProefMei, is doordrongen van het feit dat kunst voeding moet zijn voor het innerlijk leven van de mens.

Aangestoken door ProefMei gedragen de kunstenaars van SynapsZ en een voor deze gelegenheid samengevoegde groep dansers o.l.v. Anouk Roedelof zich in dit project als artistieke antropologen. Zij bestuderen objecten, symbolen en verhalen uit de folklore en mythologie van diverse culturen, en vertalen deze naar raadselachtige beelden vol suggestieve symboliek. Hun installaties en performances laten verwijzingen zien naar volkskunst en nijverheid. Zij bewegen vrijelijk heen en weer tussen heden en verleden, tussen fictie en realiteit, en tussen de wereld in ons hoofd en de wereld om ons heen.

Met het site-specifieke werk ProefWei, Crime Culinair, wordt het Wilhelminaveld gebruikt als een zogenaamd ‘shaped canvas’. In een drie dagen durende performance krijgt de kijker een reeks spannende scènes voorgeschoteld. Iedere toeschouwer zal daarbij in zijn verbeelding en zijn hoofd zijn eigen verhaal vormen.

Binnen in De Blokstallen bevindt zich de bijbehorende installatie Crime Culinair. Hier kan men zich afvragen wat er zich op deze ‘crime-scene’ heeft afgespeeld. Het publiek kan en mag zichzelf in deze installatie fotograferen, hetgeen voor bijzondere plaatjes op Facebook en Instagram zal zorgen!

 

Voor deze gelegenheid is SynapsZ uitgebreid met Anouk Roedelof (Creative ARt WorX).


Lees meer (Publicatie BNdeStem 25-4-17):

http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/proefwei-speelt-met-4000-borden~a7c439c61/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 

 

 

SynapsZ met Residentieorkest in De Maagd

      

MUSIC OF THE SPHERES

 

Met Wibi Soerjadi en SynapsZ  in theater De Maagd  op vrijdag 2 september 2016

 

Première van de nieuwe concerttour 2016/17 van het Residentie Orkest met niemand minder dan Wibi Soerjadi. En ... dit concert krijgt een extra kunstdimensie die voor een uniek spektakel zorgt!

Het Residentie Orkest opende het nieuwe theaterseizoen met warme herinneringen aan een zonnige vakantie in Frankrijk. Heerlijk genieten van de muziek van Berlioz en Saint-Saëns (met als pianosolist Wibi Soerjadi), en Bizet!  

Tijdens het concert kwamen muziek en kunst op bijzondere wijze samen. 7 kunstenaars van het Bergse SynapsZ lieten zich inspireren door de muziek en maakten 7 kunstwerken die vanuit 7 enorme theaterbollen op het doek worden geprojecteerd tijdens het concert. Dit in nauwe samenwerking met het Residentie Orkest. 

 

 Downloads:

Programmaboekje Music of the Spheres
Uitleg bollen SynapsZ en programma Residentie Orkest
binnenkant programma Spheres.pdf (1.54MB)
Programmaboekje Music of the Spheres
Uitleg bollen SynapsZ en programma Residentie Orkest
binnenkant programma Spheres.pdf (1.54MB)


 

De Raakpunten van SynapsZ
Publicatie Brabant Cultureel door Albert Hagenaars
De raakpunten van kunstcollectief SynapsZ.pdf (1.13MB)
De Raakpunten van SynapsZ
Publicatie Brabant Cultureel door Albert Hagenaars
De raakpunten van kunstcollectief SynapsZ.pdf (1.13MB)

FOTOBOEK MUSIC OF THE SPHERES
Afgesloten Expo ZientuigeN:


    

Een Tentoonstelling met een dynamisch, verrassend en interactief karakter. Zowel tijdens genoemde openingstijden als op de vrijdag- en zaterdagavonden zal een aantal activiteiten, zoals lezingen, proeverijen en concerten plaatsvinden rondom het thema "Zientuigen". Tevens is een aantal gastkunstenaars uitgenodigd die wisselend, en met overlap, zullen mede-exposeren. Het Overzichtsprogramma is te bekijken op het blokschema hieronder:  


Boekje Expo ZientuigeN
Complete programma met info betreff de expo's, kunstenaars, activiteiten, tijden en data
boekje download website.pdf (3.52MB)
Boekje Expo ZientuigeN
Complete programma met info betreff de expo's, kunstenaars, activiteiten, tijden en data
boekje download website.pdf (3.52MB)


 

 

Configureer deze downloadwidget


 

Configureer deze downloadwidget

Configureer deze downloadwidget